50 hrvatskih umjetnika i kulturnih djelatnika poduprli Domoljubnu koaliciju!

U prostorijama Zagrebačke HVIDRA-e održan je predizborni skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu na kojem su se simpatizerima i građanima predstavili kandidati pobjedničke liste – nositelj liste akademik Željko Reiner, Davorin Mlakar, Darinko Kosor( HSLS), Margareta Mađerić, Milan Kovač,  Željko Turk, Ivan Ćelić, Nevenka Lončarić Jelačić (HRAST), Tomislav Ćorić, Marica Jančić, Stanko Gačić i Anđela Cirkveni (HSS). Na listi Domoljubne koalicije nalaze se još i predsjednica Mladeži HDZ-a Zagreba Ivana Župan te Tomislav Vlajnić (HSP AS).

Kratkim govorim uvodno su se obratili glavni tajnik GO HDZ-a Zagreba Ivan Ćelić, predsjednik HDZ-ova Odbora za Hrvate u BiH Milan Kovač i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Okupljenima se završno obratio i nositelj liste akademik Željko Reiner koji i živi na Črnomercu.

 

Istaknuvši stvarne katastrofalne rezultate Milanovićeve Vlade na odlasku – gubitak oko 80 tisuća radnih mjesta, najveći javni dug u povijesti od gotovo 90 posto BDP-a, masovno iseljavanje stanovništva, rastuće siromaštvo, visoki proračunski deficit – Reiner je poručio da će HDZ i Domoljubna koalicija preokrenuti loše trendove i donijeti potrebni zaokret koji će oživjeti rast i radna mjesta u Hrvatskoj.

 

Poručio je kako su ključni naglasci sveobuhvatnog HDZ-ovog gospodarskog programa porezno rasterećenje poduzetnika, smanjenje PDV-a, snažan poticaj razvoju poljoprivrede, reindustrijalizacija Hrvatske, korištenje europskih fondova i vođenje odlučne pronatalitetne politike.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.