Zajedno ćemo pobijediti – vratiti dostojanstvo jedinoj nam Domovini!

U četvrtak je održan veliki završni predizborni skup podrške HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji u zagrebačkoj Areni! Više od 15 000 prisutnih! Jedino HDZ i Domoljubna koalicija mogu ujediniti ovakvu domoljubnu snagu.

Prisutnima su se prvo obratili predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin i predsjednici koalicijskih partnera HDZ-a. Slijedila je potpora europskih partnera HDZ-a. Bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda održao je govor na hrvatskom jeziku. Ujedno je prenio pozdrave i potporu predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula. U videoporuci potporu HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji dali su irski premijer Enda Kenny, bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, bivši slovenski premijer Janez Janša, predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber i Michael Schneider (CDU). Pisma potpore uputili su premijeri: Viktor Orban (Mađarska) i Bojko Borisov (Bugarska).

U svom govoru, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uputio je pobjedničke, snažne riječi hrvatskog zajedništva:

Zajedno – za jaku Hrvatsku!

Ima nas večeras ovdje više od 15 000. Hvala vam na tome. Došli ste iz cijele Hrvatske da bi napravili ovaj prekrasan ambijent. I pjesma kaže da nas ima. Stvorili smo državu zahvaljujući velikanu hrvatske povijesti dr. Franji Tuđmanu. Budimo ponosni i sretni što baštinimo njegovu doktrinu koja je jednostavna: sloboda, neovisnost i demokracija za hrvatski narod.

Iselili 100 tisuća ljudi
Zato Domoljubna koalicija mora pobijediti! Ne da bismo dijelili funkcije, nego da bismo se organizirali nadstranački. Postoji jedna nadstranka – to je Hrvatska. Jedna stvar je neoprostiva – više od 100 000 iseljenih Hrvata u zadnje tri i pol godine. Ugasili su 100 000 radnih mjesta. Još nekoliko dana premijer voli reći da je „smanjio nezaposlenost“, ali kako – tako da je Hrvate iselio.

Gospodarski rast i zapošljavanje

U nedjelju ćemo okrenuti novu stranicu povijesti. Naši stručnjaci u suradnji s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta izradili su naš gospodarski program. Surađujemo s našim slovačkim prijateljima, s Mikulašom Dzurindom. Budućnost je u poljoprivredi i proizvodnji. To je smisao našeg programa. Pripremili smo i 50 razvojno-investicijskih projekata.

Do pobjede!

Pozivam na zajedništvo. Ovo nije borba za parcijalne interese, već za Hrvatsku. Kao premijer služit ću svojoj domovini jer je volim!

Cijeli govor predsjednika HDZ-a:

Slike:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.